Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Něco se muselo stát

Napřed se rozsypala pevná hráz míru a socialismu, po něm i sám hrázný, Sovětský svaz. Táborníci míru a socialismu najednou neměli s kým na věčné časy a nikdy jinak, tak šli každý po svém na ZÁPAD.

Napřed se rozsypala pevná hráz míru a socialismu, po něm i sám hrázný, Sovětský svaz. Táborníci míru a socialismu najednou neměli s kým na věčné časy a nikdy jinak, tak šli každý jinak, zejména pak úplně opačně, tj. z východu na Západ. Protože tak je to správné, revoluce je otáčení, tak jsme se otočili. Někdo méně, někdo víc, každý podle toho, u čeho při revoluce seděl. Tak se stalo, že ze zapálených budovatelů socialismu se stali draví budovatelé kapitalismu. Dosavadní západní kapitalisté zůstali kapitalisty a bratrsky a nezištně pomáhali národům vyvlečeným ze socialistického jha.

Vydrancovat továrny, banky, elektrárny, vodovody, pole a lesy. Protože tak je to správné, každému, co si ukradne! Už se zdálo, že když skončila studená válka, nastane všeobecný blahobyt. Že, jak po Gándhím reprodukoval Václav Havel, pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Pokud jde o lásku, ta u nás zvítězila hned po Listopadu. Otevřely se nevěstince, šlapky vyrazili do ulic, láska kvetla i na parkovištích kamionů. Pravda se změnila podle výsledků voleb a dospěla až tak daleko, že je normální lhát. Dnes má například pravdu premiér, který prohrál ve volbách, a nemá pravdu bývalý premiér, který ve volbách vyhrál. Něco se muselo stát, že svět začal blbnout. 

Miloš Zeman najednou nikoho neuráží, jde na ruku vládě, kterou nechtěl, Fialovi podepíše i to, co by normálně nechtěl ani číst. Synové a vnuci hrdinů Velké vlastenecké války proti sobě střílejí na ukrajinských polích a v ukrajinských městech. Američanům vládne stařičký pán padající na schodech do letadla, což se nepovedlo ani stařičkému Brežněvovi. Tento pán je mírumilovný a nechce vládnout světu.

Něco se muselo stát, že po staletích bez moru na celý svět udeřila smrtelná rána covidová, že se Češi spojili s Němci proti Rusům, že máme povolené zprávy ze Západu a zakázané zprávy z Východu, že po třiceti letech od osvobozující revoluce si zase nesmíme myslet, natož pak říkat něco jiného, než představitelé Pětipěstní Národní fronty s vedoucí silou Občasně demokratické strany.

Něco se muselo stát, že proti Rusku potlačujícímu FAŠISMUS na Ukrajině všichni spílají a naopak těm fašistům pomáhají, když je to mezinárodně již od konce druhé světové války zakázané !!!

Něco se muselo stát, že nikomu nevadí oslavy SS jednotek v Litvě, Estonsku, Ukrajině apod. Oslavují se SS vrazi a Ukrajinskému supr vrahovi Banderovi postavíme v Praze pomník za všechny vraždy nevinných a necháme odstranit sochy opravdových našich osvoboditelů !!!

Něco se muselo stát, že oslavujeme naše "osvoboditele" z USA, kteří nám ke konci války vybombardovali komplet těžký průmysl, vybombardovali naše města. Vykradli historické předměty, sila s obilím, sklady textilu a co nemohli odvézt to zničili.

Po jejich OSVOBOZUJÍCÍ ČINNOSTI  TU  ZŮSTALO VÍCE NEŽ 26 TISÍC MRTVÝCH OBČANŮ A  DĚTÍ. Toto jejich osvobození nás stálo více než čtvrtinu zlatého pokladu uloženého v přátelské ANGLII. Další více než čtvrtinu si ponechala Anglie a ještě si nechala od naší republiky zaplatit každý náboj, bombu, uniformu, stravu, kapesné jež utratila za vojenskou pomoc při obraně jejich Anglie. Jen pro úplnost - u nás padlo při osvobození naší vlasti 112 USA vojáků. V boji žádný.

Něco se muselo stát, že když už se zdálo, že nám bude líp, začalo nám být hůř. A ještě nám hůř bude!

Kdybych byl katolík, zvolal bych: Je to trest boží za rozežranost a přežranost. Za jahody v zimě, za asfalt na lesních stezkách, za podnikatelské baroko, za sto televizních stanic, za rodiny bez manželství a za děti bez tatínků, za tři a více pohlaví, za internet nacpaný takovými moudrostmi, jaké bych nenapsal ani já… .

Stalo se však něco horšího. Začali jsme věřit v demokracii. Začali jsme si myslet, že na celém světě zvítězí ve volbách jen ti nejhodnější, nejslušnější, nejmoudřejší. Začali jsme si myslet, že v politice nejde o peníze. Začali jsme si myslet, že už není středověk, takže nebude povoleno zabíjení ani ve válce. Jenže, už Jan Werich říkal: Středověk je střed věků, proto se pořád posunuje dopředu.

 

PŘEJI VÁM  VŠEM  KRÁSNÉ  DNY,  DNEŠNÍ  I  BUDOUCÍ. (neznámí bloger)

Autor: Josef Kouba | neděle 26.6.2022 17:23 | karma článku: 14,84 | přečteno: 814x
  • Další články autora

Josef Kouba

Holubáři 2

Kamarád Jirka Levý bydlel v domku kousek od řeky Malše, kde u jezu bylo príma koupání a v zimě mohl pozorovat pana Knapa, který koupání vynechal jen když táhly ledy.

19.9.2022 v 22:02 | Karma: 0 | Přečteno: 26x | Diskuse| Společnost

Josef Kouba

Holubáři I.

S kamarádem Jirkou Levým chodíme do osmé třídy. Dnes jsme do školy nešli. Stojíme na zadní straně největšího kostela v Chebu před malým otvorem. Byl podobný těm jimž se házelo uhlí do sklepa. Propátrali jsme okolí, všude klid.

6.7.2022 v 3:57 | Karma: 0 | Přečteno: 14x | Diskuse| Poezie a próza

Josef Kouba

Co dnes kolem sebe vidím

V liberální společnosti, svoboda slova ve skutečnosti znamená velice omezené pole názorů. Lidé si toto neuvědomují. Pokud se dostanete mimo toto dovolené pole, tak jste prohlášeni za dezinformátory, blázny nebo Vás potrestají.

23.4.2022 v 10:03 | Karma: 0 | Přečteno: 39x | Diskuse| Ostatní

Josef Kouba

Mnozí znás nevěřili, že se Rusko chystá napadnout Ukrajinu.

Ale po mnoho let lidé od politických expertů až po světové lídry varovali, že expanze Západu v rámci NATO směrem k Ukrajině vyústí přesně v to co se děje nyní.

13.3.2022 v 19:18 | Karma: 0 | Přečteno: 60x | Diskuse| Ostatní

Josef Kouba

Vakcínu na Covid 19 máme každý doma.

Hlavním nebezpečím viru C19 je, že především ovlivňuje imunitní systém, a teprve potom, na druhém místě, plicní tkáň. Často používáme slova jako "silná" nebo "slabá "imunita. Lidé však prakticky vůbec nevědí co to je.

26.10.2021 v 17:50 | Karma: 15,21 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Izrael zaslal Hamásu reakci na postoj k ukončení války, hnutí žádalo příměří

27. dubna 2024  7:07

Palestinské hnutí Hamás uvedlo, že v sobotu dostalo od Izraele oficiální odpověď, která se týká...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 906x
Povídky ze svého pestrého života jsem začal psát ve svých šedesáti letech na doporučení přátel.Žiji již 30 let v Kanadě BC. Se zájmem sledují politické dění v Čechách.

Seznam rubrik