Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J91o66s51e62f 52K87o77u10b31a

17. 12. 2013 20:17

U příspěvků několika diskutujících mám téměř jistotu že si celý článek pozorně nepřečetli. Určitě nenařizuji, kdy má a nemá být otevřeno. Jen se podivuji nad současnou uspěchanou dobou. Kolik z Vás dodržuje v rodině společnou večeři, nedělní oběd. Ne? Potom se nedivte, že se jeden druhému odcizíte. Znám odpověd: Jak by manželka stihla uvařit, když končí práci před šestou. 

Otevřené markety o sobotách a nedělích je konkurenční boj majitelů o tom, kolik Vám z vašich kapes "vytáhnou".

V Kanadě je pro informaci o dlouhých svátcích, tři dni zavřeno  vše. Je jich ročně snad deset. Věřte mi, že si to lidé vychutnají.

0 0
možnosti
MR

M66i19l74a66n 37R18a96d60e73k

17. 12. 2013 21:13

to mate tezke, znate to - nelze mit dort a snist ho - bud ho snite nebo ho budete mit. Na jednu stranu se remca na nezamestnanost, budiz, nekde jsou podpory a davky, a da se prezit, jinde nic takoveho neni, a ti co jsou na podpore si stezuji. Ale jak zvysit zamestnanost? Toto je take reseni.

0 0
možnosti
MR

M92i14l94a61n 49R66a91d63e68k

17. 12. 2013 19:56

ja jsem pro to aby si kazdy otviral svuj kseft kdy chce. O tom zidovi, ja mam zkusenosti jine, dnes v Mexiku hodne zidu zavira v Sobotu, k velke radosti konkurence.

0 0
možnosti
MP

Pokud se nařizuje velkoobchodům, aby se tam v neděli nepracovalo, proč se tak nestane v elektrárnách,  v nemocnicích, u policie, hasičů a pohotovosti? Není to nespravedlivé, když tito lidé musí o svátcích pracovat??? Co je státu do toho, kdy nějaká soukromá firma pracuje?

1 0
možnosti
JB

J30i82ř13í 36B37i69č11á35k

17. 12. 2013 13:11

Přiznám se, že nechápu, kde se v lidech jako jste Vy bere ta neustálá touha ostatním něco přikazovat.Vy byste se měl spíše starat sám o sebe a méně o ty druhé.

0 0
možnosti
Foto

ano, ano, je třeba znova a neustále něco někomu nařizovat, přikazovat, zakazovat.

Tak je to jedině správně.

2 0
možnosti
Foto

To není o zákazech, je to o mentalitě. Čechovi přece nebude NIKDO NIC ZAKAZOVAT, teda pokud se týče nakupování, jinak se tady rychle sklapnou kufry a drží se huba a krok. Jen ať si tam nány seděj, v kasách, když si nedokázaly najít lepší práci, stejně za to mají PŘÍPLATKY (doporučuji malý dotaz na některou ze zaměstnankyň obchodních řetězců, zmíněné příplatky,a hlavně počet nařízených neplacených přesčasů, hned budete víc v obraze). Je to hlavně o tom, že JÁ chci mít možnost, když se v neděli podrbu na hlavě, jít si nakoupit kam chci a co chci a vy mi prostě buďte k dispozici.

3 0
možnosti
Foto

Mám za to, že za socialismu byla spousta obchodů otevřena i v sobotu.

0 0
možnosti
JC

Máte pravdu. Byla, především potraviny. Ale jenom dopoledne, myslím do 12:00, ve velkých městech i obchoďáky.

3 0
možnosti
MP

Jednak si o víkendu víc vydělají a při zrušení víkendů by některé byly bez práce. Je-li v české mentalitě nedělní nákup, je to každého věc. Druhým po tom nic není. VADÍ-LI NĚCO SOCIALISTOVI, ZAKÁŽE TO. VADÍ-LI NĚCO PRAVIČÁKOVI, NEVŠÍMÁ SI TOHO!!!!

1 0
možnosti
OP

Včera jsem v podobné diskusi schytala mínusy. Já si stojím za tím, že o státních svátcích mají být obchody zavřené. Jasně, máme svobodu. Jenže třeba v našem městě pracují u pokladny v Kaufu i holky s VOŠ nebo Bc.Jsou rády, že mají aspoň nějakou práci,aby nevisely na krku rodičům.Do Prahy se všichni nastěhovat nemůžou. Taky by třeba rády byly 28.10. doma a odpočinuly si nebo jeli na výlet na hrad jako jiní lidé.

Číst si s dětmi, kreslit,vystřihovat, jít do lesa, sportovat, to vyžaduje od rodičů energii. Je pohodlnější pustit jim DVD a nechat pobíhat po obchodním centru. Nejlépe v teplákách, aby se mohly sklouznout po těch úžasných podlahách. Na jídlo hotovku a jak nám ta neděle hezky uběhla,co? Tak pak nehořekujme v jiných diskusích nad tím, co jsou dnešní děti zač.

3 1
možnosti
LM

Jediná kdo tady hořekuje jste vy, je prostě jen a jen každého věc kde a jak tráví svůj volný čas a kde bude s dětmi.....jinak ty prodavačky, pokladní atd si v drtivé většině berou svátky dobrovolně, protože mají o 100% více.

2 3
možnosti
LM

Od té doby skončila pohoda svátečního klidu, nedělních rodinných obědů, čtení novin na gauči, čas příjemného lenošení. ¨....... někdo autora nutí s pistolí u hlavy chodit o víkendy nakupovat, že u něj skončil čas rodinných obědů atd?

2 0
možnosti
RK

Tezko rict, treba si jen pripada blbe kdyz nemaka a vsichni kolem ano, tak to chce pro jistotu zakazat i ostatnim.

0 0
možnosti
Foto

Tak nevím, když čtu ty diskuze. Svoboda sem, svobota tam... odírat zakazníky i vlastní pracovníky, svoboda plácat se o víkendech po supermarketech... Myslím, že každý normální člověk si dokáže nakoupit na neděli v pátek, případně v sobotu a nikomu to neublíží. Jenže - co budou v neděli dělat, kam půjdou? Do kostela? Už vidím ty úšklebky, duchovno dávno nezajímá. A věnovat se vlastní rodině, to stojí trochu námahy, tak to půjdeme radši nakupovat zbytečné krámy, to je ta pravá ZÁBAVA. Nikdo nám nebude nic nařizovat. Asi tak.

1 0
možnosti
LM

Já nesnáším nálupy všobecně, v sobotu, neděli, nebo o svátky už bych do obchodu nešel ani omylem, ale protože to nesnáším já, mám to zakazovat jiným a přikazovat jim co mají dělat?

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS