Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Omluva. Bez mého přičinění se některá slova "slila" v jedno.

0 0
možnosti
Foto

Pánové, mne udivuje nezájem aneznalost občanů o podobné informace. Pokud bych napsal omilenkách V. Havla, tak čtenost blogu bude 50 tisíc čtenářů.

     „Moderní bankovnictví vyrábípeníze z ničeho. Tento postup je možná ten nejpodivnějšívynález v dějinách lidstva. Bankéřům patří Země.Připravil-li by je o ni někdo, ale zároveň jim ponechal mocvytvářet peníze, obratem ruky by jich měli zase dost, na to, abys ji koupili nazpátek. Zanikne-li však toto právo, potom zmizívšechny velké majetky, i moje.  A ony by také měly zmizet, pak bybyl totiž svět šťastnější a lepší.

Pokud však chceme být otroky banka ještě si hradit sami i náklady na své otroctví, potombanky nechejme, ať si vyrábějí své peníze dál.“ J.F.Kenedyjim toto právo vzal a za tři měsíce poté měl pohřeb.

Všechny války, revoluce a převratyjsou doslova „bagrování“ peněz do kapes bankéřů.

0 0
možnosti
Foto

Souhlas. To, že lidi se vůbec nezajímají o podstatu finančního systému mě fascinuje. Ono dokud je co do huby a v telce dávají American Idol, tak není důvod se vzrušovat. A tyhle dvě potřeby se díky technologickému pokroku poměrně lehce uspokojí, takže inflační ožebračování může pokračovat.

0 0
možnosti
Foto

Popsal jste to přesně. Potlesk na otevřené scéně.

Inflace je vpodstatě plíživá daň, která si smlsne hlavně na středních a chudších vrstvách pro které jsou životní nezbytnosti větší položkou rozpočtu než pro majetné. Ti mají navíc majetek dobře uschovaný v relativně imunních akciích, reáliích či komoditách.

Tenhle citát asi znáte...

http://quotes.liberty-tree.ca/quote/john_maynard_keynes_quote_2bcf

2 0
možnosti
JM

R^ "Všechno je v pořádku!". No vlastně je, protože bez inflace, bez téhleté pemanentní loupeže kapitalismus vůbec fungovat nemůže. Největším strašákem je nulová inflace, případně deflace, to už je úplná hrůza...

0 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 906x
Povídky ze svého pestrého života jsem začal psát ve svých šedesáti letech na doporučení přátel.Žiji již 30 let v Kanadě BC. Se zájmem sledují politické dění v Čechách.

Seznam rubrik