Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Výborný titulek! Jeho opravdovou pravdivost dokazují dnešní křesťanští potentáti, ti se k nim modlej pořád!

0 0
možnosti
JR

muj nazor: penize (a jejich vlastnici) nenesou moc jen tak samy od sebe ... pro to, aby penize byly "mocne", je nutna take druha strana, tedy prijemci teto myslenky (v urcitem smyslu slova je to vlastne "podplatitelnost")

takze ano, pokud jako jednu stranu mince zvolite fakt, ze "vsichni lide na svete chteji mit co nejvice penez", pak logicky vytvarite druhou stranu mince, tedy za nejmocnejsi lidi sveta prohlasite prave ty lidi, kteri penez maji nejvice ...

prestoze teto strukture sveta veri a zije v ni 99% lidi, faktem zustava, ze naprosto svobodne a otevrene vytvareji tyto dve strany mince ... utrpeni plynouci z myslenky "mam malo penez => umru" (ci podobne) je zpusobene tim, ze spolecnost postavila na pomyslne piedestal penize - vcetne toho, co znamenaji, co umoznuji atd atd.

ja jako clen zbyvajiciho 1% svet kolem sebe sleduji a placu nad utrpenim zpusobenym temito myslenkami ... nicmene ani jednotlivci, ani spolecnost nevolaji a netouzi po jakekoliv zmene pristupu, pak logicky tato situace trva a tahle myslenkova rakovina zustava hluboce zakorenena vprostred kazdodenniho byti ...

neni to ale fakt - je to pouze uhel pohledu na realitu, ktery kazdy den kazdy z nas rano voli - a ma take plnou a nekonecnou svobodu tento fakt zmenit ...

0 0
možnosti
Foto

Peníze vládnou světem a kdo vládne penězům...

    Pohnutky, které vedou Rothschildy a jejich spojence, směřují k vytvoření jediné

světovlády, jež by sjednotila pod jednou střechou kapitalizmus, tak komunismus, a sice - pod jednou kontrolou.

    Hovořím o spiknutí. O existenci takového plánu, a to na mezinárodní úrovni.

 Vznikl již před několika generacemi a v jeho záměrech se skrývá nepopsatelné zlo.

    Pojem nový světový řád označuje politickou ideu o vytvoření nových způsobů uspořádání, jež by platily pro všechny lidi na Zemi. Jediná vláda s jedinou měnou, která by měla být příslibem trvalého míru, a pod jednou střechou by sjednotila celé lidstvo. Zmizely by hranice i jednotlivé státy. Problematikou však zůstává otázka, kdo má tuto světovládu a všeobecně závazná pravidla ustanovit.  Na něco podobného ještě nejsou lidé "zralí" a bylo by lidmi, kteří vládnou penězi hrůzně zneužito.

0 0
možnosti
SB

Reaguji už na nadpis, ještě dříve, než si za chvíli přečtu článek.

Píšete, že peníze jsou bůh dnešní doby.

Myslíte si, že v jiných dobách tomu bylo jinak? Že v době Karla IV., Rudolfa II. nebo třeba starého Procházky peníze světem nevládly?

Neřesti konkrétní doby se vždy zdají být něčím neobvyklým příslušné generaci, která v té době žije. My už špinavosti doby pobělohorské neprožíváme na vlastní kůže a ze stránek knih se už to jeví trochu zmírněně.

Ano, na čas je možné vládu peněz nahradit něčím jiným, ale je to vždy z bláta do louže. Světem vždy bude něco vládnout. Buď peníze, nebo nějaká fanatická víra (husitství), nebo nějaký diktátorský režim (1948-1989). Svět nikdy nebude idylou slušných mezilidských vztahů.

0 0
možnosti
IH

Kombinace závisti a neznalosti je děsivá.

0 2
možnosti
Foto

Díky za zajímavý článek. Zaujala mě otázka rozdílu mezi kapitalizmem a komunizmem.

Zkusím si odpovídat:

1. Kapitalizmus funguje - mluvíme-li o něm, tak všichni vědí o čem je řeč. Komunizmus je nerealizovatelná utopie - ale přesto bylo ve jménu jeho realizace brutálně popraveno mnoho desítek miliónů lidí. 

2. Peníze jsou formou energie a vytvářejí vztahy a šance na vzestup podstatně spravedlivěji, než přímé zákonodárství komunisticko-socialistických totalit.

3. Peníze velice pravdivě odhalují charaktery lidí. Pokud ti co drží peníze jsou moudří, společnost může spokojeně fungovat. Pokud ne, tak oni sami vyvolávají tlak na změnu.

4. K tomu abyste se dostal k penězům, tak musíte jednoznačně něco předvést, prokázat a vydržet. Rozhodně nemůžete jen tak plout s proudem. 5. K tomu, abyste se za komunizmu dostal k moci, naprosto stačí fanatizmus a servilita. ..... Důvody 4. a 5. považuji za zásadní. A proto je komunismus zrůdný a cesta k němu je lemována utrpením a mrtvolami v nepředstavitelném množství.

1 0
možnosti
AK

Ad 4 a 5: K velkému bohatství se přece lze dostat i sňatkem nebo děděním. Co k tomu musíte předvést?

1 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 906x
Povídky ze svého pestrého života jsem začal psát ve svých šedesáti letech na doporučení přátel.Žiji již 30 let v Kanadě BC. Se zájmem sledují politické dění v Čechách.

Seznam rubrik