Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

No a pak takhle jedete temnou nocí podle skal a auto vám zdechne. A vy budete rád, když z toho vyváznete se zdravou kůží. Připadá vám, že přeháním?

0 0
možnosti
Foto

Ptám se jen, co za normálních okolností uděláte, když vypoví službu motor.

Není to stejný problém?;-)

0 0
možnosti
MS

Definice demokracie podle autora: "Demokracie je dodržování zákonů".

Komouši i fašisté měli zákonů nad hlavu. A musely se dodržovat, dozor byl přísnější.

To, co popisujete, se začíná blížit té komoušské nebo fašounské demokracii.

1 1
možnosti
Foto

I mně se to tak jeví.

0 0
možnosti
LH

Autor správně popisuje předpisy v Austrálii.Mám tam vdanou dceru a mohu potvrdit, že tam jsou předpisy tvrdší než u nás a NIKDO SE NEPOHORŠUJE NAD TÍM, ŽE JE TO PORUŠOVÁNÍ LIDSKÝCH PRÁV.

Když uděláte řidičák, ten je jen zakoušku na DVA ROKY a má jinou barvu, což znamená OMEZENÍ RYCHLOSTI NA 80KM.A není potřeba dávat na auto nějaké omezení (pak se někteří na diskuzích ohražují, že autem jezdí více lidí).Pokud neudělá řidič za ty dva roky přestupek či bouračku, řidičák se už vydává normální.Pokud udělá přestupek, řidičák se odebere  NA  2 ROKY a během dvou let NESMÍ DĚLAT DALŠÍ.Po dvou letech ZNOVA DO AUTOŠKOLY A ZNOVA ŘIDIČÁK S OMEZENÍM.

Zrovna tak s pokutami.Když nezaplatí na místě, auto se odstaví (teda zavolají odtahovku, a ta odveze auto na odstavné parkoviště) a auto dostane po zaplacení pokuty + náklady na odtah + za každý den parkování.

Dcera bydlí v Perthu a tam si NIKDO nedovolí jet po městě víc jak 60km (povolené rychlost).Na dálnicích mají 110 km a také se tam nepředjíždí. Je zajímavé, že tam si nikdo nestěžuje, jako tady, že je nějak omezovaný.

1 3
možnosti
LH

oprava...řidičák je jen na zkoušku....

0 0
možnosti
JC

Zcela zásadně s Vámi nesouhlasím.

3 0
možnosti
Foto

A já ještě zásadněji.

0 0
možnosti
PV

P27a69v69e14l 26V47é59b24r

11. 2. 2014 8:54

Pane, pořád si neuvědomujete, že v rámci salámové metody bude ukrojena další část svobody. Jakmile takové zařízení v autě bude (bez ohledu na rádoby ušlechtilost původně deklarovaného záměru), tak bude mít nejen stát, ale v podstatě kde kdo možnost auto nejen sledovat, ale ve vhodný okamžik, např. když ujíždí z nebezpečné situace - třeba na přejezdu - ho nechat zastavit. To byste chtěl? Abyste byl nejen sledován, ale také mohl být ponechán svému osudu v nebezpečné situaci? Ach, vy pachatelé dobra!

10 1
možnosti

11. 2. 2014 10:09

Vy jste jeden z těch, co nemají mobilní telefon, gpsku v autě nebo v kameře, neplatí nikde kartou a ven vycházejí jenom v noci se sombrerem na hlavě, aby pouliční kamery ostrohaly. Ovšem tím, že přispíváte na idnes, tak jste se odhalil. Už o vás vědí.

2 1
možnosti
PK

a všechna tato zařízení jde obejít za zlomek nákladů jejich pořizovací ceny.

Kontakt na satelit jde snadno vyrušit. kupříkladu já mám na půlce D1 problém chytit GPSku. nelze zajistit že satelitní pokrytí bude dostatečné.

A ruku na srdce než to všechno co popisujete byli by levnější ty auta od googlu kdy cestující prostě na mapě klepne na start na cíl a auto ho odveze samo.

Vynikající by to bylo zejména pro kamionovou dopravu... zcela by to eliminovalo potřebu mít řidiče a tedy dělat X hodinové pauzy. Asi by bylo nutné trochu navýšit obsluhu benzínek... ale to je detail. který by stál méně než řidiči. 

pak by vcelku stálo za to řidiče zakázat úplně.

0 0
možnosti
Foto

Já nevím, co máte na mysli výrazem "chytit GPS". On s ní někdo hází? GPS je zkratkou pro Global Positioning System a pro něj obíhá Zemi řada družic. Přesná čísla si, pokud Vás zajímají, prosím najděte.

A aby Vaše GPS zařízení, tedy navigace, řádně fungovala, musí chytit, myslím, signál asi od 8 družic (číslo bez záruky). Absolutně si nedokáži představit, že v otevřeném terénu, kterým dálnice nepochybně je, byste ty družice nedohledal, když to jde normálně bez výpadků i v tramvaji ve městě.

Spíš bude něco s Vaším GPS přístrojem, jeho umístěním nebo tak podobně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 906x
Povídky ze svého pestrého života jsem začal psát ve svých šedesáti letech na doporučení přátel.Žiji již 30 let v Kanadě BC. Se zájmem sledují politické dění v Čechách.

Seznam rubrik